jul_3_4_small.jpg 3. og 4. trinn på Ekrehagen skole gjorde Gudtjenese av Jule-evangeliet sabbaten (lørdag) 1. desember. Den lille gruppen på ni elever ga en rørende tolkning av Bibelhistorien om Jesu fødsel. Spesielt denne gangen var at Pernille Dahl Johnsen fra den kulturelle skolesekken (DKS) var med på hele oppsetningen. Les mer om dramatiseringen, se bilder og en videosnutt.

Ekstern forsterking fra DKS (den kulturelle skolesekken)

Klassen brukte en intensiv uke på å innøve replikker, dramatiseringen og sangene. Elevene og kontaktlæreren, Beate, fikk profesjonell hjelp fra Pernille Dahl Johnsen (DKS). Alle lot seg begeistre av Dahl Johnsens engasjement. Hun gjorde på forhånd et fabelaktig arbeid med å skrive et manus der hver rollekarakter var tilpasset den enkelte elev. Det ga merkbar mersmak, for under generalprøvene og selve framføringen i Adventkirken i Tromsø, strålte elevene i rollene sine.

Klassen begynte å jobbe mandag uke 48. I forkant hadde de forberedt seg med sang og enkle dramaaktiviteter. Dahl Johnsen jobbet med et par-tre elever om gangen, og instruerte grundig. Hun bygde opp scenografien med enkle midler til å begynne med, hovedfokus på skuespill og tekst. I mellomtiden jobbet de andre elevene med akvarellmalerier. Disse ble scannet og vist på prosjektøren under forestillingen. Dette var de særlig stolte av. De malte også noen store papirkulisser og lagde ulike smårekvisita. Lys og flotte kostymer fikk de låne fra Kulta.

Forsamlingen lot seg begeistre

De som var til stede på Gudstjenesten lot seg begeistre av hele den 25 minutter lange oppsetningen. Det var lett, for elevene spilte sine roller godt og julestemningen bød på både alvor og humor. Dramatiseringen kombinerte på en fin måte det høytidelige og tradisjonelle Jule-evangeliet med et undertema om tilgivelse. Dette utspiller seg mellom to gjetere på marken som blir uvenner fordi den ene slenger stygge ord etter den andre. Men når de ser Jesus i stallen, skjer det lille mirakelet at den ene ber om tilgivelse, og så blir de venner igjen.

Klassen sang «Tenn lys» til avslutning mens de stemningsfult holdt et stearinlys hver i hånden.

Takk for en flott «1. sabbat i advent»!

Last ned Flash-player for å se videoen.

Den kulturelle skolesekken (DKS)

Den kulturelle skolesekken (DKS) er et statlig kunst- og kulturprogram for grunnskolen finansiert av statlige spillemidler og en kommunal egenandel. Gjennom dette programmet skal alle grunnskolene få profesjonelle kunst- og kulturopplevelser i form av forestillinger, utstillinger, konserter, kunstnerverksteder, etc.

-Skolen fikk rett og slett en mail med tilbud om å være med, forteller Beate. -Kulta administrerte og delte ut instruktører, og etter litt mailing hadde vi et første planleggingsmøte. Det ble spurt spesielt etter elevenes leseferdigheter og roller i klassen. Ut fra dette skrev Dahl Johnsen et manus der roller var tiltenkt enkeltelever med ulike ferdighetsnivå. Det morsomme var at da vi hadde lest manus for elevene første gang, var det mange av elevene som ønsket seg inn i rollen som var tiltenkt dem.

På videostreamen kan du se klassen synge «Tenn lys» som avslutning på julespillet.

julespill_2007_3_4trinn_10.jpg

3viseforteller.jpg

julespill_2007_3_4trinn_4.jpg

engel_maria.jpg

julespill_2007_3_4trinn_1.jpg

gjetere.jpg

gjeter_visemenn.jpg

soldater_herodes.jpg

julespill_2007_3_4trinn_9.jpg

julespill_2007_3_4trinn_8.jpg

julespill_2007_3_4trinn_6.jpg

visemenn_herodes.jpg

julespill_2007_3_4trinn_7.jpg

josef_maria.jpg

julespill_2007_3_4trinn_3.jpg

stallen_visemenn.jpg

maria_jesusbarnet_stallen.jpg

sang.jpg

gjetere_marken.jpg

Foto: Sven Weum, Rune Stavdal