jul_07_kirka_small.jpg I år bestod juleavslutningen av en rolig, julestemt lunsj for elever og lærere i skolens gymsal. Dagen ble avsluttet med julesang og andakt i Adventkirken.

Her kan du lese mer om begivenheten, se noen bilder og et videoklipp av 1. – 6.- trinns julesang.

Etter en felles start på dagen i klassene, rydding og vasking av egne klasserom, ble vurderings – og karakterbøkene utdelt. Så var det duket for felles lunsj i gymsalen. Sammen satte elever og lærere seg til bords. Stearinlys på bordene og høye staker på koldtbordet, skapte et stemningsfullt måltid. Småpraten begynte å høres rundt bordene og juleferien skulle snart være til å smake på. I tur og orden forsynte alle seg fra det fristende jule-koldtbordet, og en mimrepresentasjon i ord og bilder fra høsthalvåret avrundet den smakfulle lunsjen.

En fellesbuss fraktet skolens elever og lærere til Adventkirken i Tromsø. Der stemte alle i mens elever ledet ut i flere kristne julesanger. Elever fra 1. til 6. trinn framførte også Jakob Sandes «Det lyser i stille grender» trestemt. Den kjære julesangen regnes for å være Sandes mest kjente dikt, og melodien er ved Lars Søraas d.y. Juleevangeliet ble så lest høytidelig av noen åttendeklassinger.

Pastor Reimar Vetne holdt avslutningsvis en andakt om den aller første gangen julefortellingen fremstår i Bibelen (1. Mos. 3). Innledningen var morsom, tankevekkende og engasjerte alle i salen. Han leste nemlig en omarbeiding av juleevangeliet der han hadde byttet ut flere kjente fraser i teksten med den kommersialiserte og materialistiske julenissejulen vi er kjent med. Hele salen ropte «feil» hver gang teksten ikke stemte med den Bibelske beretningen om Jesu fødsel.

Reimar m/fam flytter, dessverre for oss, fra Tromsø til Berrien Springs, Michigan, USA for å studere til PhD og undervise. På vegne av Ekrehagen skole ønsker vi dem Guds velsignelse og lykke til videre.

Det har siden 1981 vært en tradisjon ved Ekrehagen skole å engasjere hele skolen i å fremføre en juleforestilling/julespill for foreldre og foresatte. Mange foreldre, foresatte og elever har nok en forventning til Ekrehagens sterke juleavslutningstradisjon. Men etter det ekrehagen.no erfarer, er tradisjonen ikke en saga blått. Neste år planlegges det julespill.

Her kan du se og høre 1. til 6. synge «Det lyser i stille grender».

Last ned Flash-player for å se videoen.

jul_07_lunsj1.jpg

jul_07_lunsj2.jpg

jul_07_lunsj4.jpg

jul_07_lunsj3.jpg

jul_07_lunsj5.jpg

jul_07_lunsj6.jpg

jul_07_lunsj7.jpg

jul_07_lunsj8.jpg

jul_07_1.jpg

jul_07_kirka11.jpg

jul_07_kirka12.jpg

Vi ønsker alle en velsignet jul og et godt nytt år 2008!