samiskuke08_small.jpg Mandag 4. Februar startet vi opp med samisk uke på Ekrehagen skole. Les mer om uken og se noen bilder fra begivenhetene.

Opplevelsesrik ukeElevene fikk høre nydelig samisk joik, eventyr samt se samisk festantrekk før de ble presentert programmet for uken.

Barnetrinnet har i løpet av uken vært på kino og sett «Ante», de har besøkt Tromsø Museum der de fikk se samisk utstilling og være ute i lavvo. Videre har de fått høre samiske eventyr og vært innom Tromsø bibliotek.

Ungdomstrinnet sitt opplegg har vært knyttet opp mot filmen Kautokeino-opprøret. De har arbeidet med et tverrfaglig prosjekt der utgangspunktet har vært filmen og historien rundt denne. Elevene ga også selve filmen svært god kritikk etter at de kom ut fra kinolokalene. Videre har de besøkt NRK, der de bl.a. fikk møte «gutta» bak den siste storsatsingen til NRK, «Reinlykke». Ellers har elevene på ungdomstrinnet vært på samisk marked, spist samisk mat og besøkt Tromsø bibliotek.

Tilbekemeldingen fra elevene har vært god, der de fastslår at de har fått en dypere forståelse for samisk kultur og historie.

samuke_intro.jpg

samisksprakkultur 004.jpg

samisksprakkultur 005.jpg

samisksprakkultur 015.jpg

samisksprakkultur-031.jpg

samisksprakkultur-030.jpg

samisksprakkultur-029.jpg

samisksprakkultur-035.jpg

samiskuke08_large.jpg