Hjelpeaksjonen, som strakte seg over tre kvelder på rad (7. – 9. september), nådde ny rekord på hele 115828,50. Knallbra innsats fra bøssebærende elever, foreldre og lærere som gjorde resultatet av aksjonen den beste noen sinne. 

Selve dør-til-dør-aksjonen gikk som tidligere år fra 17-20.00. Men organiseringen av dagen i forkant av aksjonen var kanskje med på å heve totalresultatet. Elever og lærere hadde nemlig forskjøvet skoledag med start klokka 11.00 og felles varmmat kl 15.30.

Her kan du se noen glimt fra aksjonsdagene.

Last ned Flash-player for å se bildene.

I mer enn 80 år har Hjelpeaksjonen bidratt til å vise solidaritet med mennesker i Sør. Hjelpeaksjon ’09 fokuserer på Peru. I Peru bor mange barn på barnehjem, enten fordi foreldrene er døde, eller fordi foreldrene rett og slett ikke har råd til å ta seg av dem. Barna kan bo på barnehjemmene til de er 18 år, men så må de klare seg selv. For mange er dette en tøff overgang. Gjennom yrkesopplæring i Lima og Puno, gir ADRA ungdommene muligheten til en tryggere start på voksenlivet. Ti prosent av pengene som samles inn brukes til katastrofeberedskap og nødhjelp i områder som er rammet av konflikter og katastrofer. (kilde: adranorge.no)