straumen_gard_sept09-103.JPGTirsdag 1. septemer fikk elevene i 5. og 6. bli med på en kulturhistorisk reise tilbake i tid på en av de best bevarte kystgårdene i landsdelen. Stedet og opplegget egnet seg ypperlig for tilegnelse av kunnskap og innlevelse rundt livet i Nord-Norge for over 100 år siden.

Sammen med profesjonelle formidlere på Perspektivet Museum, fikk elevene delta aktivt i konkrete gjøremål på stedet, og ble gjort kjent med omgivelsene ved å tilbringe en hel dag på denne unike kystgården.

Arctandria Kystlag arrangerte rokurs/fisking og Gáisi Språksenter så på hvordan gården er et godt eksempel på samarbeidet mellom samer som hadde reinen sin på sommerbeite på Kvaløya og de fastboende gårdsbrukerne.

Takk til DKS (Den kulturelle skolesekken) for et godt organisert opplegg med inspirerende og engansjerte formidlere!

Her er bildene fra dagen.

Last ned Flash-player for å se bildene.