Forventningene til London/Paris turen 6. – 13. april 2010 var store, for dette var noe alle hadde ventet på og gledet seg til i minst to år. «Attraksjon på attraksjon – alt fra voksfigurene på Madam Tussauds, til utsikten fra toppen av London Eye og opplevelsen av et vaiende Eiffeltårn i vinden i tillegg til Oxford Street med de interessante butikkene som ikke er tilgjengelige i Norge vakte oppsikt hos mange,» skriver en av niendeklassingene.Under slideshowet kan du lese elevenes opplevelsestekster om språkturen.

Les elevenes egne erfaringstekster:

Turen vår var virkelig en opplevelsestur. Vi så de største severdighetene i London og Paris; Big Ben, London Eye, Eiffeltårnet…listen blir altfor lang.
Men det var ikke bare severdighetene som gjorde turen så bra – det var å oppleve dem sammen med venner. En slik tur bør ikke oppleves uten venner med.

Denne turen ble også en kultur-tur for oss – så man bare litt mellom turiststedene og severdighetene, kunne man se glimt av  dagliglivet til vanlige engelskmenn og franskmenn – det var kanskje det som gjorde mest inntrykk på meg.

Først og fremst var turen en språktur; vi lærte språkene gjennom å snakke med lokalbefolkningen. Det var effektivt, men det var også litt skremmende å sammenligne språkkunnskapene våre med deres, de som hadde snakket språket hele livet.

Dette har likevel vært en kjempefin tur, og jeg ønsker å dra tilbake snart!

av J.Å.

Forhåpningene til London/Paris turen var store. Dette var noe alle hadde ventet på lenge. Vi ankom Newbold en sen kveld etter en forholdsvis kort flytur fra Tromsø til Gatwick. Dagene gikk fort ettersom innholdet var voluminøst. Attraksjon på attraksjon – alt fra voksfigurene på Madam Tussauds, til utsikten fra toppen av London Eye og opplevelsen av et skjelvende Eiffeltårn i vinden. Oxford Street var kanskje det mest omtalte på turen. Alle de interessante butikkene som ikke er tilgjengelige i Norge vakte oppsikt hos mange.

Jeg husker spesielt når jeg skulle prøve klær og ingenting passet. Skostørrelse 45 var tydeligvis ikke hverdagskost hos engelskmennene. Det var lett å føle seg høy i London, også når jeg skulle prøve ut konfirmasjonsdresser, men altfor små størrelser fikk meg til å se etter vanlige dresser for voksne menn. Disse passet enten ikke høyden og armene eller magen og formen. Dette var heldigvis noe jeg fikk for en grei penge på Dressmann hjemme i Norge. Men penger var ikke bare for klær og utstyr.

Hver gang vi skulle spise lunsj i begge byene, fikk vi omtrent 6 pund og 8 euro. Det var så og si obligatorisk å ta med seg kvitteringen tilbake til reiseleder – han ville nemlig ikke at jenter skulle kjøpe klær og gutter dataspill for pengene. Disse pengene ble som oftest brukt av en kamerat og meg på McDonalds. Med dette vil jeg bare utbringe en takk for at alle var med, fordi en av bussturene gav oss 26 kuponger for Big Mac hos ”Mac”. Disse ble godt brukt, og da togturen til Paris sto for dør, var nesten alle kupongene brukt.

Den mest ekstreme McDonalds episoden skjedde i en by utfor Paris hvor hotellet vårt befant seg. Etter lange heiskøer og mye ventetid for å se «Paris by Night» fra Eiffeltårnet, ankom vi i nattens mørke hjem hvor reiseleder ga oss 20 Euro. Jeg og en kamerat var skrubbsultne, og så ingen annen utvei enn å kjøpe 10 burgere, derav 8 vanlige hamburgere og 2 Big Macs. Det var veldig godt, og vi sov som steiner utover neste dag.

av A.R.

Jeg syns at turen til London og Paris var veldig vellykket. Det var gøy, selv om vi gikk mye og det til tider kunne være litt slitsomt. Ellers var det en opplevelse å se bygninger ”Live” som man ellers bare får sett på bilder.

Det morsomste med besøket i London var shoppingen. Dessverre hadde ikke Serge særlig stor forståelse av at i hvert fall jenter trenger mer enn to timer på Oxford Street… Heldigvis fikk vi dra tilbake et par ganger. Noe annet som var gøy var å være på Madame Tussaud’s. Jeg har veldig mange morsomme bilder og minner fra besøket der.

Det kjedeligste vi gjorde i London, var kanskje British Museum. Det hadde sikkert vært interessant hvis vi hadde fått lov til å gå fritt, men vi hadde lite frihet og det vi gjorde var for skolerelatert til å føles som ferie.

I Paris var det mer tingene vi fikk se og mindre tingene vi gjorde, som ga inntrykk. For eksempel og være i Eiffeltårnet er noe jeg tidligere ikke har trodd jeg skulle få oppleve. Å være i Euro-Disney var selvfølgelig også veldig gøy, men det var mye venting og mange folk.

Det kjipeste med oppholdet i Paris, var at det var togstreik akkurat de dagene vi var der. En dag kom vi oss ikke tilbake til hotellet før over klokka 01.30 på grunn av dette.

Noe jeg husker veldig godt fra turen i London og Paris, er alle detaljene som var skåret ut på bygningene. Hver gang jeg så et av disse detaljerte byggene, tenkte jeg på hvor ufattelig lang tid det måtte ha tatt å bygge dem.

Alt i alt syns jeg at det har vært en morsom og lærerik tur. Stemningen var god blant elevene og vi var heldige med været. Jeg tror denne turen har vært med på å styrke klassemiljøet masse, og det blir kanskje enda tristere å skilles til sommeren.

av A.J.

Opplevelsene og inntrykkene jeg sitter igjen med er varierte. Fra turen til London har jeg en god og veldig positiv helhetsopplevelse. En opplevelse jeg tror ligner veldig på en vanlig turists inntrykk av storbyen. Mange store, gamle bygninger, ny morsom kultur og mye varierte mennesker var med på å gi meg et veldig godt helhetsinntrykk.

Da vi kom til Paris var stemningen helt annerledes. Folk virket mye mer aggressive og rundt omkring var det skittent. Det var ikke like mange ungdommer som gikk rundt i gatene, og spesielt på kveldene kunne det virke skummelt. Jeg sitter igjen med bedre følelser fra London enn Paris når jeg tenker tilbake på hele turen. Men jeg må si at turen var svært vellykket og hjalp dessutten til med å styrke miljøet i klassen!

J.G.S.

Her er litt om mine opplevelse fra klasseturen som vi hadde nå rett etter påske. Vi dro til London og Paris. Vi var først i London og vi bodde på Newbold. Det var en adventist skole og begge reiselederne våre hadde studert ved det colleget. Det lå kjempe fint til, med veldig fin natur og hage. Det var en fin plass å bo på, du hadde bussstopp nært og det var ikke så langt unna togstasjonen.  Jeg delte rom med fire klassekamerater. Vi var ikke så veldig mye på rommet, men den tiden vi var på romme så var det nå ganske så gøy!

Jeg personlig synes London var den beste byen å være i. Du kunne snakke med folke uten problemer. Det var fint rundt i London også, ikke så mye søppel og drit som i Paris. Faktisk så stinket det alltid når du kom ned for å ta tog i Paris.

Det var bedre for folk som likte å handle ting i London, det var ganske så billig. Mange butikker å velge mellom, mens i Paris var det sånn at du måtte gå langt før du fant det du lette etter. Men prisene var vel nesten like, men utvalget var ganske atskillig bedre i London.

A. F.

Jeg og klassen min dro på tur til London og Paris i begynnelsen av april 2010. Der gjorde vi alt som var verdt å gjøre. Først dro vi til England og London. Vi bodde på Newbold College ved en by kalt Bracknell, den ligger en times togtur utenfor London.

Inne i London så vi noen av de mest kjente monumentene: Tower bridge, Big Ben og London Eye i tillegg til at vi dro til Madam Tussauds. Det var fint å se de i virkeligheten og ikke bare på bilder. En ting som også var verdt å legge merke til var bilene; det var tøffe biler nesten overalt. Maten der er ikke noe bedre enn hjemme, men den er litt spesiell i forhold. I London ble det også tid til shopping. Den butikken jeg likte best var Hamleys, verdens eldste lekebutikk. Det var tøft og se. Mens vi var i England tok vi også en tur innom Windsor for å se Windsor Castle.

Vi tok et hurtigtog til Paris som gikk i over 300km/t. Da vi kom til Paris var det streik i t-banesystemet noe som førte til en del venting. Vi bodde på et hotell i utkanten av byen. Inne i byen så vi de mest kjente monumentene: Eiffeltårnet, Triumfbuen og Louvre, der så vi Mona-Lisa. Jeg likte Eiffeltårnet spesielt godt, det var så stort og på toppen var det masse deilig vind. Verdt å dra dit. Bilene var like fine i Paris som i London og spesielt på Champs-elysees var det tøffe biler.

De tingene jeg vil anbefale å se på en slik tur er: Madam Tussauds, Hamleys, Eiffeltårnet og bilerJ

For å legge til noe ekstra kan jeg si at man må gå mye i tillegg til at det blir mye transport i tog og i undergrunnen.

En flott tur, anbefales

M.S.

Det var en kjempefin tur! Siden hele klassen var med, preget dette det sosiale veldig positivt. Miljøet i klassen ble så mye bedre etter denne turen. Vi spiste sammen, sov sammen og opplevde alt sammen, vi var sammen hele tiden. På denne måten kom vi mye nærmere hverandre.

En historie som jeg helt sikkert kommer til å huske lenge var da vi var i Paris. Vi gikk rundt i gatene å så mange forskjellige mennesker. Noen var veldig fattige, disse fikk vi stor medfølelse med. Da vi skulle spise en kveld dro vi på den fantastiske Subway. Der så vi en fattig mann som satt helt alene ved et bord innerts i hjørnet. Han gikk rundt og lette etter mat i søppelkassene. En av oss sa på engelsk: «Nei, ikke gjør det, sett deg ned, så skal jeg kjøpe en sandwich til deg». Vi bestilte en ekstra sandwich til han, da han fikk den ble han utrolig glad, han ble helt stum og var nesten på gråten. Da vi kom tilbake til resten av gruppa fikk vi høre at reiseleder hadde gjort akkurat det samme med en tigger på McDonalds. Da jeg fikk vite dette fikk jeg mye mer respekt til han, og det er jeg helt sikker på at det var flere som gjorde.

I Paris var vi helt på slutten av turen. Hotellet vårt lå i et litt «skummelt» strøk. Når vi skulle ut å spise på kvelden fikk vi streng beskjed av Serge og resepsjonisten på hotellet at jentene ikke måtte gå ute alene, fordi vi kunne bli voldtatt. Det her løfta spenningen veldig, så resten av kvelden gikk vi tett sammen med mange gutter.

Vi hadde en kveld i Paris, dette var vår sjanse til å se «Paris by night». Dette ble en veldig sen kvled. Da vi endelig hadde kommet oss ned fra Eiffeltårnet var klokken blitt elleve. Da vi kom til undergrunnsbanen fikk vi vite at det var blitt streik. Dette passet jo ufattelig bra siden vi alle var kjempetrøtte og slitne etter en hel dag med gåing i Paris. Men vi kom oss til slutt på et tog som førte oss til en ny togstasjon. Der var det INGEN folk og ikke no liv i det hele tatt. Så vi måtte vente i ganske mange minutter før vi kom oss på et tog som førte oss tilbake til der vi kom fra. Og slik fortsatte det en god stund. Mens vi venta, sprang vi i rulletrapper, spiste godteri, sov og prøvde å holde varmen. Til slutt løp vi til en buss som heldigvis kjørte oss til hotellet. Så vi kom oss ikke i seng den dagen før nærmere halv tre…!

Dette var kanskje noe av det jeg husker aller best fra turen. Noe jeg synes var veldig bra med turen var at vi fikk litt «frie tøyler», altså vi fikk gå rundt alene å shoppe og tulle mens reiseleder satt på «Steak House» og koste seg! Denne turen kommer jeg aldri til å glemme!!!!! 😀

M.J.

I en uke var klassen på tur i London og Paris og i løpet av denne tiden fikk vi opplevd mye sammen. Vi begynte turen vår i London. Her fikk vi oppleve mye og vi fikk sett og opplevd alle de kjente monumentene og landemerkene. Disse var blant annet: Big Ben, London Eye, Tower Bridge, Windsor Castle, Buckingham Palace og Madame Tussauds. I tillegg fikk vi shoppe både på Oxford street og Regent street. Alt dette gjorde vi i løpet av 4 dager, så det var mye å gjøre hver dag. På slutten av hver dag satt man igjen med så mange inntrykk at det rett og slett var vanskelig å huske alt man hadde opplevd. Det er vanskelig å sette fingeren på hva som var den beste opplevelsen for meg i London. Det var nok en slags blanding av alt som gjorde denne turen så vellykket. En ting jeg syntes var spesielt bra var at man selv fikk velge hvem man ville gå med og hvor man ville gå. Vi hadde altså mye frihet.

Fra London tok vi tog til Paris. Her ventet det mange nye inntrykk og opplevelser. Vi var i Disneyland og vi fikk se både Notre- Dame og Eiffeltårnet. I tillegg fikk vi shoppe på Champs – Elysees. Den beste opplevelsen i Paris var nok definitivt Eiffeltårnet. Til tross for at vi måtte stå i kø i sikkert en time for å komme oss til toppen, så var det verdt det. Det var en helt fantastisk utsikt og turen opp var egentlig også ganske morsom. Det eneste som satte en demper på gleden var hjemturen. Det var streik og vi endte opp med å bruke flere timer på å finne en måte å komme oss hjem på. Det positive var jo at vi da fikk sove lenge neste dag. Alt i alt var turen svært vellykket og jeg føler at klassen har fått et litt sterkere samhold etter å ha delt en slik opplevelse.

S.L.

I april måned dro 9. og 10. klasse ved Ekrehagen skole på språktur til London og Paris. Det var en tur fullspekket med fascinerende turistattraksjoner, samt utalje feitende, etter hvert kvalmende fast food måltider. Turens første reisemål var Englands vakre, historisk sentrale hovedstad London, hvor vi overnattet på adventiskcolleget Newbold. Videre førte vår markante lærer (reiseleder) oss til romantiske Paris, hvor vi hadde et tre dagers opphold på et någenlunde bra hotell. I løpet av den innholdsrike, sosialt vellykkede turen besøkte vi attraksjoner som London Eye, Tower Bridge, Windsor Castle, Eiffeltårnet, Big Ben, Notre Dame og Louvre museum, og erfarte byene fullt ut. Basert på min egen opplevelse, tror og håper jeg dette forblir en tur samtlige i klassen kommer til å huske frem til graven står for dør.

Å trø rundt time etter time i de to europeiske storbyene, å oppleve attraksjon på attraksjon var utrolig slitsom. Samtidig var det uforglemmelig innholdsrikt og morsomt. Synet av kjente malerier, statuer, bygninger er selvsagt festlig, men hovedfaktoren til suksess var det inkluderende, sammensveisede sosiale miljøet vi hadde i klassen. Et unikt samhold kombinert med godt lederskap av våre to emininte reiseledere var ”gulloppskriften”. Tross Paris-streik, samt en muligens noe for lang shoppingrunde i Paris, kom vi oss med nød og neppe hjem til vårt kjære Nord. Nå sitter hver og en igjen med en god følelse, og noe helt spesielt å tenke tilbake på.

av A.K.S.

I april reiste klassen på klassetur til London og Paris. Det ble til en spennende reise som ga mange sterke inntrykk. Klassen fikk et sterkere samhold og jeg tro at vi alle er enige i at turen var vellykket.

Det som definitivt gjorde mest inntrykk på meg var alle de forskjellige menneskene vi så og møtte. Noen lå på gata og tigget penger, mens andre velkledd og overlegen. Det å se alle de stakkarslige menneskene som satt på gaten gjorde vondt. Det å se kulturen på så nært hold var interessant. Men det var helt klart mange flere gode sider med turen enn triste.

Av alle monumentene vi så, synes jeg Eifel tårnet var det beste. Det var utrolig kult å se utover hele Paris etter å ha slitt seg gjennom flere timer med kø. Utsikten var veldig flott, og vi kunne faktisk kjenne at tårnet svaiet forsiktig i fram og tilbake. Det var en fantastisk opplevelse.

Gjennom turen vil du hele tiden få nye inntrykk, forhåpentligvis flest gode inntrykk. At jeg ble med på klasseturen er absolutt noe jeg ikke angrer på. Husk at du selv er med på å avgjøre hvordan turen vil bli for deg og de andre elevene i klassen din. Så prøv å være positivt innstilt, og gjør den til et fint minne.
av M.E.L

Jeg begynte å telle ned dagene måneder før vi dro. Jeg hadde planlagt hvor jeg skulle shoppe på Oxford Street i London. Jeg leste alt jeg kunne om Paris på forhånd. Ingen kan argumentere mot faktumet at jeg var en av de som var mest entusiastiske for turen. Klasseturen til London og Paris skulle være høydepunktet i året for meg. London er mitt andre hjem, og en tur til Paris var en ”dream come true”.

I London var det helt perfekt; vi opplevde sol og varme temperaturer hver dag. Newbold College var hvor vi bodde, og det var utrolig herlig der! Hele stedet så ut som en middelalderslott. Folk i London var kjempekoselige, det var skikkelig lett å ha en tilfeldig samtale med en fremmed person. Det var en stor ting som jeg savnet her i Norge hvor alle ikke prøver å sosialisere med fremmed personer. I hvert fall var folk litt hyggeligere her enn i Norge. Og de brydde seg ikke om at vi var lettsindige turister. Selvfølgelig var vi turister i London, vi tok bilder av absolutt alt og var alltid i veien til folk. Vi dro til mange turist attraksjoner.  For eksempel, vi var på London Eye, British Musuem, Madame Tussaud’s. og mye mer! Selvfølgelig gjorde vi litt shopping også. Oxford Street var som en shopping paradis og vi hadde det veldig morsomt.

Paris var litt annerledes, spesielt med miljøet. Folk var ikke så vennlige som de var i London. Men etter å ha vært der i noen dager, begynte jeg virkelig å like byen. Eiffeltårnet var imponerende, særlig utsikten fra toppen om natten! Og Avenue des Champs-Élysées var elegant og så lenge. Dessverre hadde vi ikke tid til å sjekke ut alle butikkene, men vi kjøpte fortsatt et par ting. En ting jeg lærte i Paris var at min fransk ikke var så dårlig som jeg hadde opprinnelig trodde det var. Jeg klarte å kommunisere med franskmenn i fransk, og de kunne forstå meg!

I løpet av turen vår, tror jeg at hele vår klasse lærte mye. Jo, vi lærte om historiske monumenter og strukturer. Men vi lærte også om oss selv. Jeg tror vi vokste som en klasse og at turen var en stor sosial opplevelse for oss alle. Den var den perfekte sjansen spesielt for oss i tiende klasse, siden det er mulig at vi ikke kommer til å se hverandre igjen.

Alt i alt, jeg trodde at turen til London og Paris var spennende og gøy. Jeg vil takke Serge, Atle, og Ibe til turen, for selv om det varte bare en uke, var det definitivt et liv skiftende opplevelse.

av N.P.

I april dro 9. og 10. på klassetur til London og Paris. Forventningene mine til turen var ikke spesielt store, i hvert fall ikke når det gjaldt dagene vi skulle være i England. En av hovedgrunnene til dette var vel at jeg hadde vært i England før, på absolutt alle tingene vi var å så, men allikevel hadde jeg høye forventninger for det sosiale i klassen. Personlig syntes jeg ikke at det sosiale forholdet mellom elevene var på topp før turen, og jeg håpet på at turen skulle bringe noe godt med seg når det gjaldt denne delen. Med tanke på den delen av turen vi skulle tilbringe i Paris, hadde jeg enda høyere tanker om, siden jeg ikke hadde vært i Paris før. Jeg ønsket å se både kjente bygninger, og et hyggelig folkeslag, mye likt som engelskmennene.

Ankomsten til England var ikke noe spesielt. Med en travel flyplass samt travle mennesker følte jeg meg ikke godt tatt imot, men tross dette gledet jeg meg til neste dag da vi skulle inn til London.

Under hele oppholdet i England bodde vi på det kjente adventistcolleget ”Newbold”.  Jeg hadde heller ikke hørt så mye om dette stedet, men jeg ble positivt overrasket da vi ankom de eldgamle bygningene. Vi fikk høre dens historie av en av reiselederne, noe jeg syntes var meget interessant. Resten av turen, både monumentene og det sosiale var i mine øyne veldig vellykket. Det var morsomt å se alle de kjente verkene igjen, og at Big Ben fortsatt står oppreist.
Turen til Frankrike var på forhånd høydepunktet for meg. Jeg hadde gledet meg utrolig til å få se Paris og alt som fulgte med den fantastiske byen. Første inntrykket av Frankrike var ikke slikt jeg hadde ventet. Menneskene vi møtte var frekke og sure, det var mye rot og det luktet stygt mange steder. Vi bodde på et helt greit hotell, og vi så mange ting. Et av de beste øyenblikkene var ”Champs-Élysées” med den store arken ”L’arc de Triumph”. Gaten var vakker og stor, men høyde punktet av turen var uten tvil Eiffel tårnet. Det tok rett å slett pusten fra meg, og jeg var meget imponert over byggverket.
Turen alt i alt var fantastisk. Jeg følte at klasse forholdet hadde blitt forbedret kraftig, og den hadde man kan forvente fra en slik klasse tur. Jeg var utrolig glad for at jeg valgte å bli med klassen på denne turen, og jeg ønsker at alle de neste klassene skal få en like vellykket tur som vi, og at dere vil nyte den. En ting er sikkert; det som avgjør om turen skal være vellykket eller mislykket er dere!

A.R.W.

I april dro vi i niende og tiende klasse på klassetur. Turen gikk til London og Paris.
Den varte i omtrent en uke, men vi fikk oppleve ting som vi kom til å huske resten livet.

Når vi først kom til London tok vi en buss til Newbold College, som skulle være vårt hjem i London. Noen av høydepunktene fra turen var å ta London Eye. Jeg fikk treffe min kjære Britney Spears på Madam Tussaud’s. Vi fikk se Big Ben og dra til Britisk Museum. Det var også mye tid til å shoppe og vandre rundt i byen.

Etter et par dager i London tok vi toget til Paris. Allerede neste dag fikk vi se Eiffeltårnet. Vi vi fikk se Notre dame kirken og seinere den dagen dro vi til toppen av Eiffel tårnet. Dagen etter dro vi til EuroDisney. For meg var det høydepunktet av turen. Jeg fikk se alle de gamle heltene mine, fra de gamle Disney filmene; som Buzz, Woody, Donald, og de andre. for meg var det som å være syv år igjen. Det var definitivt høydepunktet av turen, og etter alt det her var det fortsatt tid til å se Mona lisa på Le louvre.

Jeg synes at det var en kjempehyggelig tur. Jeg fikk se og oppleve så mye fantastisk. Jeg håper at jeg får reise dit igjen.

av  H.S.