Elevtekst: «Minner fra Langedrag»

Vi hadde en veldig fin uke på Langedrag med nesten bare gode minner. Nå skal jeg fortelle litt om noen av dem. Du kan også se en bildepresentasjon og en filmsnutt fra Langedrag-oppholdet.

Fjellrevene

Fjellrevene bodde i en innhegning sammen med reinsdyrene. Det var veldig mange av dem, og de løp rundt og hilste på oss da vi kom. Hver av oss fikk noen små ostebiter vi kunne gi dem. De var utrolig søte og kunne komme helt opp på fanget hvis de ville.

Ulvene

Ulvene var utrolig flott. Det var to innhegninger for dem, én med fem og én med tre. De tre sistnevnte var mer vant til mennesker enn de andre, og de var det noen som kunne gå inn til.

Hestene

Alle hestene var av rasen fjording, en norsk hesterase med mange likheter til villhesten. De hadde alle blakk farge, men noen var litt lysere enn andre. Vi fikk ri på noen av dem, og det var artig. Vi hjalp også til i stallen med å børste hestene og koste gulvet.

Maten

All maten vi fikk på Langedrag var vegetarisk. (Unntatt leverposteien ved frokosten..) Det meste smakte helt greit, men jeg synes ikke grønnsaksgratengen var verdens beste. En dag fikk vi pizza, og den var super. Jeg likte også tomatsuppen der godt.

(teksten fortsetter under bildepresentasjonen)

Kaninene

Det var mange kaniner som løp fritt overalt, men de ble ofte redde når de så mennesker. Derfor måtte man være rolig hvis man ville gå nært dem. I fjøset var det også et ”kaninkoserom”, der man kunne være sammen med noen litt tammere kaniner. Det var utrolig søte og kosete.

Skogsturen

En av dagene var vi i skogen og hadde bål og stekte pinnebrød. Der var det også noen klatretau og en taubane. Et klatrenett var også satt opp. Det var langt over bakken, og vi måtte ha på oss sele om vi skulle opp dit. Det var mange meter høyt oppe, men de fleste kom helt opp.

Gaupene

Gaupene de hadde der var veldig søte. De så akkurat ut som noen veldig store katter som hadde litt annerledes ører med en gulbrun farge og kort hale. De var dekket med flekker over det hele. Gaupa er et kattedyr som egentlig lever vilt i Norge. Den er ikke ofte å se i naturen, men den finnes. Det var morsomt å se på at gaupene ble matet. Da hadde de et stort slags lekestativ som de måtte klatre opp til hvis de ville få tak i maten. De klatret langs en stokk oppover til de kom på toppen og tok med seg kjøttet ned igjen.

Elgene

Elgene bodde i et stort inngjerdet område som var delt opp. Elgkua Svea hadde sin egen del, og de andre to bodde i en annen. Svea ville ikke komme bort til oss, men vi fikk mate Elgvin. Han fikk både bananer, gulrøtter og poteter. Det var artig å mate han, og han var utrolig stor og hadde et stort gevir.

Rådyret Buddy

Buddy var et rådyr som bodde i nærheten av elgene. Han var ganske liten og veldig sør. I fjor besøkte 8-klasse (som var 7-ende da) han også. Da var han enda mindre og hadde slikt mønster små rådyrkalver har. Buddy var veldig kosete og likte folk.

Peisestua

I peisestua var det mange som tilbrakte tiden sin mellom aktivitetene og på kveldene. Vi hadde samling der før og etter kveldsmaten hver dag. Da var det noen av de voksne som holdt en liten andakt, og vi lekte ofte noen leker. Blant annet lekte vi en lek for man måtte spørre folk forskjellige spørsmål for å få fylt ut arket sitt, vi hadde n quiz, pluss flere.

Så må har du fått høre om ti av de tingene jeg hadde lyst til å fortelle om. Noen kan virke mer interessante enn andre, men en ting er klart: Jeg hadde en fantastisk uke på Langedrag og håper jeg i livet vil få mulighet til å besøke stedet igjen.

Noen glimt fra leirskoleuka på Langedrag

Last ned Flash-player for å se videoen.