3. og 4. klasse har denne uken besøk av en profesjonell sirkusinstruktur. Målet er å lage en sirkusforestilling for foreldre og for resten av skolen. Elevene forteller entusiastisk om øvingen, og at de gleder seg til forestillingen førstkommende fredag klokken 12.Fire dager er satt av til prosjektet, med fredagens forestilling som det absolutte høydepunktet. Jeg treffer noen av elevene i gangen utenfor gymsalen mellom to av 3 og 4 klasse øver til sirkusforestillingen ved skolenøvingsøktene. «Det er veldig gøy å øve», forteller en av elevene. «Vi gruer oss ikke, eller kanskje litt.» Elevene er spudlende, og det er lett å se at de liker dette avbrekket i hverdagen. Sirkus i skolen har snudd helt opp ned på skoledagen deres. Det blir mye øving, friminutt må man ta når det passer, og lekser har de ikke.

Elevene er skyhøye forventninger til det hele. Det blir sjonglering, akrobatikk og musikk, akkurat som på et ordentlig sirkus, forteller de. Men nå må de inn, for nå skal det øves. Så er det bare å glede seg til historiens første sirkusforestilling på Ekrehagen skole.