Hva har John Lennons sang Imagine i en gudstjeneste å gjøre? Du bør kanskje være en av dem som tok turen til Adventkirka lørdag 29. januar for å forstå det. Da hadde nemlig 9. og 10. klasse ansvaret for et strålende program med tema toleranse. Dette er også februartema i skolens verdiprogram og gudstjenesten ble dermed en liten forsmak på dette.

Det ble en spesiell gudstjeneste med en del uvanlige innslag for en slik anledning. Sanger som vanligvis ikke synges i kirker, som allerede nevnte Imagine og Michael Jacksons Man in the mirror fikk et særegent bakteppe og nye lag av mening i denne settingen.

I tillegg til tekstlesning, forsangere og solosang, hadde en gruppe laget et drama som på en sterk måte belyste temaet. Med en god blanding av humor og alvor viste de hvor blind man kan være i forhold til egen intoleranse, hvilke konsekvenser dette kan få, samt et lite hint om hva Gud tenker om saken. Noen av elevene bidro også med instrumentale innslag på  fløyte, piano og trommer. Eget teknikkteam som tok seg av storskjerm og lyd hadde de også.

Andakten ble holdt av Alastair Agbaje og gikk helt i tråd med resten av programmet. Han forklarte og levendegjorde toleransebegrepet med både bibelhistorier og egne erfaringer og utfordret sterkt til å følge Jesus sitt eksempel i det å tolerere hverandre.