Veggplakat for månedens verdiSkolens verdiprogram ruller videre og denne måneden setter vi toleranse på agendaen. Allerede i forrige uke var gangene på skolen pyntet med plakater om temaet, og mandag morgen hadde 9. og 10. klasse en felles samling for hele skolen i gymsalen.

 

Elevene hadde laget et eget skuespill for anledningen. De tok utgangspunkt i en familie hvor det var uenighet knyttet til religion. Her var utfordringer med toleranse både den ene og den andre veien, men samtidig kom det fram at ved å vise hverandre toleranse er det mulig å finne gode løsninger.

De leste også fortellingen om kvinnen ved brønnen fra Bibelen. Her viser Jesus oss et kjempeeksempel på det å møte medmennesker med toleranse. Samlingen ble avsluttet med en bønn om hjelp til å møte hverandre med den samme toleransen.

Under kan du se noen bilder fra samlinga i gymsalen og noen eksempler på veggplakatene som henger oppe.