Denne uka har det vært samisk temauke ved skolen. I anledning samefolkets dag, 6.februar, har skolen hatt fokus på dette både i klassene og i noen felles aktiviteter.

Tirsdag var 1.-6. klasse på Tromsø museum og fikk guidet tur i den samiske utstillinga deres. Der fikk de del i mye interessante fakta om samenes historie, levemåte, kultur og religion. Eleven lyttet oppmerksomt, spurte spørsmål og viste stor interesse. Museumslæreren var svært engasjerende og en dyktig forteller som klarte å fengsle både barn og voksne. Til slutt i omvisninga fikk vi også komme inn i museets egen gamme. Der var det tent opp bål og vi fikk vite litt om husregler og også høre noen spennende  historier fra gamle dager om ting folk hadde opplevd i slike gammer.

Onsdag var det tid for «reinkappkjøring» bak skolen. Elever og lærere konkurrerte i lag på to. Konkurransen går ut på at en person som trekkdyr drar en annen som sitter på UFO-akebrett og holder fast i tau. Det var hard konkurranse og etter flere runder kunne vi kåre årets vinnere. I premie fikk de hvert sitt grillspyd, gravert for anledningen.