I uke 13 hadde skolen forskningsuke. Elevene fikk prøve seg på mange forskjellige prosjekter, både lærerstyrte og selvdrevne. Elever skal ikke bare være mottakere av kunnskap, de skal bruke nysgjerrigheten sin og lære seg å finne ut av ting selv også. Dette ble det mange muligheter til denne uka.

I fellessamlinger i gymsalen fikk vi se lærerne gjøre forskjellige eksperimenter. Når de skulle vise måter å sjekke om et egg er kokt, ble det ganske grisete. Til stor glede for elevene! Rundt i klassene ble det også forsket i løpet av uka. Det var både naturfaglige forsøk med vann, laser, lyd og lys, men også samfunnsvitenskapelige metoder som spørreundersøkelser ble prøvd ut.

En felles oppgave var å prøve å finne ut en måte å «kle av» skallet på et egg uten at innholdet flyter utover. De fikk utdelt et egg, et glass og en flaske eddik (et hint?). De fleste klassene valgte etterhvert å legge egget i glasset og fylle det med eddik. Etter noen dager var faktisk skallet borte og egget var avkledd.

Det var en spennende og morsom uke for både elever og lærere. Under kan du se noen bilder fra ukas aktiviteter.