NyheterTemauker

 

23. april var det verdens bokdag. Denne markeringen har sitt opphav i Spania men har spredd seg til store deler av verden. I Norge markeres også dagen av bokhandlere, biblioteker og skoler. Også vi på Ekrehagen var med å sette fokus på bøker, både denne dagen og påfølgende uke.

 

I løpet av uka var det mye lesing og elevene fikk være med på en bokquiz som var laget for anledningen. 6. – 8. klasse fikk også hente seg en gratis bok hver til årets Leselystaksjon hos Libris. Vi avsluttet bokmarkeringa mandag 30. april med en fellessamling i gymsalen. Her var det premieutdeling for bokquiz og kåring av årets bokormer (de som har vært ivrigst på å låne bøker fra biblioteket).

Skolen har jo et ekstra sterkt forhold til en spesiell bok, Bibelen. Dette ble også trukket fram i andakten på mandagens fellessamling. Petter, skolens  inspektør, brukte en eksplosiv og fargesprakende illustrasjon i form av et stort konfettirør, for å vise hvordan Bibelen kan se kjedelig ut ved første øyekast, men ved nærmere undersøkelser finner mange mennesker ut at ordene er levende og full av kraft.

Under kan du se noen flere bilder fra fellessamlinga og den kreative andakten.