large_sommerfryd_leksitte.jpgÅrets Absolutt9-arrangement på Sommerfryd leirsted gikk av stabelen 15.-19. september. Nesten 60 niendeklassinge fra seks ulike adventistskoler i Norge møttes til utfordrende aktiviteter av sosial, fysisk og åndelig karakter.

Mange 9. klassinger på absolutt9.

De nesten seksti elevene kom flygende og bussende fra adventistskolene i Bergen, Tromsø, Trondheim, Sandefjord, Telemark og Tyrifjord til det idyllisk leirstedet ved Nedre Langnes på Langnesodden ved Rossfjordvannet i Troms, 20 km fra Finnsnes og ca. 20 km fra Senja.

Bibelen, samtalen og det sosiale sentralt

Samlingen «Absolutt9.» er et alternativ til konfirmasjonsundervisning. Elevene fikk derfor i dette tverrskolelige arrangementet bibelundervisning med god anledning til å stille spørsmål og delta i diskusjonsgrupper hver dag. Det ble også mange sosiale aktiviteter og idrettslige utfoldelser. Bibelsmugling, «elgejakt», kanopadling, bading, ulike typer ballspill og «Capture the flag» var noen av de mange morsomme uteaktivitetene elevene fikk være med på både i dagslys og i kveldsmørket.

Morsomt og sosialt

«Absolutt 9 var morsomt og spennende. Jeg ble kjent med mange nye folk, det var veldig bra sosialt,» kommenterer ei tromsøjente, og en annen understreker det samme: «Det var et veldig morsomt og sosialt opplegg, og man fikk mange nye venner.» «Absolutt 9 var en fantastisk opplevelse der jeg møtte utrolig mange nye venner. De som går i klassene under har virkelig noe å glede seg til!» konkluderer en tromsøgutt fra Ekrehagen skole.

Flere av elevene hadde truffet hverandre før, blant annet på Langedrag leirskole to år tidligere. Dette er fordi elevene ved Syvendedags Adventistsamfunnets skoler i Norge har felles leirskole. Disse møtepunktene ses som viktig for å skape tverrskolelige relasjoner.

Her er et bildeshow fra absolutt9.

Last ned Flash-player for å se bildene.

Foto: Tom A.