10avgangs_09.jpgTirsdag 16. juni var det duket til avslutningsfest for 10. klassingene våre i en nydelig pyntet gymsal. De frammøtte var rektor, lærerne i klasseteamet, foreldrene og selvsagt de vi ønsket å sette stas på for fullført, tiårig grunnskole.

Begrepet «10.-klassemiddagen» er en godt etablert tradisjon ved Ekrehagen skole, og på programmet står, i tillegg til middagen, bl.a. diverse bordtaler fra rektor, klassekontakt, foreldrekontakt og elevenes takketaler og overraskelser.

10avgangs_09_pett.jpgEtter afrikansk tomatsuppe til forrett, anbefalte fung. rektor Petter Moltzau elevene å ta med seg Ben Carsons akronym «THINK BIG» videre i livet. Det står for:Talent, Honesty, Insight; putting others before yourself, being Nice to other people, Knowledge, Books, In depth knowledge, GOD; having God in your life.

10avgangs_09_mir.jpgHovedretten, levert av en av byens vegetarrestauranter, bestående av vegetarstek m/ fløtegratinerte poteter og salat, måtte drastisk bearbeides og forbedres, både i kvantitet og kvalitet, av skolens egen lærer, 10middag_dag2009_sl.JPGSerge L før servering, men så falt den da mer eller mindre i smak. Bismaken ble uansett fort glemt da Miriam V, klassekontakt for disse elevene de to siste årene, tok ordet og hodt en honnørtale hvor gode minner og elevkkarakteristikker fremkalte både latter, alvor og en tåreskvett; aller mest latter.

10avgangs_09_bl.jpgLærerne ble også viet en del oppmerksomhet. Foreldrekontakten holdt takketale og delte ut blomster. Deretter skulle lærerne få litt ros og litt humoristisk ris av avgangselevene selv. Trass i slap-stick karakteristikker, fikk hver lærer en blomst og en artig kopp med navn og et påmalt bilde av noe de assosierer med den enkelte.

10avgangs_09_pettw.jpgDesserten lot vente på seg, men hva gjorde vel det i et slikt festelig lag? Det må likevel nevnes at årsaken til forsinkelsen av desserten, levert av denne vegetarrestauranten hvis navn forblir uskrevet her på skolens blogg (ostekake m/ bringebærsaus, nøtte -og karamellkake m/ krem), nok var en fiasko. Serge måtte hive seg rundt i lynfart for å både handle inn og tilberede desserten på sparket, godt hjulpet av fire flittige niendeklassinger, og den smakte utsøkt!

Velkledde og smukke, tok vi klassen opp på sykkelstien foran skolen for å forevige både dem og øyeblikket. Noen av bildene kan dere se under.

Ønsker årets avgangselever alt det beste for fremtiden og «THINK BIG!»

Last ned Flash-player for å se bildene.

Foto: Rune S og Dag H