polarar_small.jpg I forbindelse med det internasjonale polaråret i år, ble 7. og 8. klasse på Ekrehagen plukket ut blant alle klassene i hele fylket til å motta heftet «Polar – Noreg» ved personlig overrekkelse. Giverene ønsker å stimulere ungdommens interesse for polare utfordringer i framtida. NRK var til stede og du finner lenke til reportasjen om du leser videre.

Mandag 5. nov kom Per Helge Nylund fra Universitetet / Tromsø Museum, Gerd Bjørhovde fra UiT og Hilde Lange fra Statsarkivet på besøk til klassen. Her fikk de hvert sitt eksemplar av heftet, samt at skolen fikk to klassesett. Alle andre skoler får kun tilsendt klassesettet i posten, så dette var litt ekstra stas. NKR radio var også på plass for å ta en liten prat med elevene.

Det internasjonale polaråret åpnet 1.mars 2007 og varer i to år. I løpet av denne perioden skal forskningsressurser og finansiering fra over 60 land koordineres i et ekstraordinært krafttak for å øke kunnskapene våre om både Arktis og Antarktis. Trolig blir Polaråret 2007-2008 det største internasjonale forskningssamarbeidet noensinne.

NRK «God morgen Troms» var på plass og intervjuet noen av elevene i klassen. Du kan lytte til intervjuet ved å klikke her. Dra spaken til 47 min og 45 sekunder inn i sendingen.

Les Tromsø museums fyldige reportasje om dette besøket her.

polarar_1.jpg

polarar_3.jpg

polarar_2.jpg

Foto: Linn Sørensen