sfryd_dag1_small.jpg 5. – 8. klassingene er i skrivende stund på Sommerfryd leirsted ved Rossfjorden, Lenvik kommune. Denne posten vil bli oppdatert med minireportasjer fra daglige høydepunkter. På bildet til høyre er elevene samlet til ord for dagen. Her kan du lese om alle tre dagene, se bildekollasjer og en videosnutt.

Dag 1 – Kom fram til slutt, alle ved godt mot

Klikk her for Dag 2

Klikk her for å se videosnutten

Elevene fikk en noe uventet start på turen. Bussen de skulle av gårde med måtte nemlig inn på verksted en times tid for en mindre reparasjon i girkassen. Omsider, etter en halvannen times tålmodighetsprøve og lek i skolens gymsal, var alle trygt på plass med fastspent setebelte i bussen. I snøføyka ankom de Sommerfryd, for anledningen var navnet «Vinterfryd» å høre i elevpraten.

Så var det fellessamling i peisestua der nødvendig informasjon som må til for at en slik tur skal bli trivlig for alle, ble gitt. Etter utpakking fikk de sultne elevene en velsmakende kveldsmat. Med hjelp fra matpliktgruppa, serverte Serge, lærer og kokk, en kjærkommen spagettirett. Senere på kvelden var nok et av høydepunktene uteleken «gi et lite vink». Rimelig trøtte, krøp de aller fleste inn i soveposen, muligens etter en forsømt tannpuss, ved elleve-tida. Innen klokka tolv var det musestille.

Kollasj fra dag 1

Dag 2 – Den store aktivitetsdagen

Klikk her for å se videosnutten

Den smakfulle og varierte maten vil nok være et av de minnene vi tar med oss fra denne Sommerfrydturen. Måltidene også denne dagen ga elevene det overskuddet de trengte.

På formiddagen arrangerte elevene selv flere artige leker som involverte alle. Senere på dagen ble beltevognen gravd fram fra snøen og alle som ville fikk seg en tur med Dag som sjåfør.

Trasig vær hindret ikke elevene i å ha det gøy både ute og inne. Det ble lagt vekt på ikke å ha et for stramt program på denne turen, og det virket som om slike fritidspauser mellom fellesaktivitetene falt i god jord.

Etter hjemmelaget pizza og litt dessert og en svært engasjerende, elevstyrt kunnskapslek, var det tid for bibelsmugling i skumringa. Elevene var smuglere og lærerne var tollere. Målet var innlysende nok for smuglerne å frakte bibler fra et sted til et annet uten å bli stoppet av en toller. Det innebar mye stolping, smyging og løping for livet i den dyvåte snøen for begger parter. Derfor måtte vi vris og skiftes før velfortjent kakao.

En liten videosnutt fra turen

Last ned Flash-player for å se videoen.