Kornelius Novak var gjestetaleren denne uken på skolen i forbindelse med «bønneuka», en uke der hele skolefamilien fokuserer spesielt på temaer rundt Bibelen. Taleren fortalte fra sitt eget liv og hvordan møtet med Jesus totalt endret hans retning i livet.

Slagsmål og mobbing var en del av hans oppvekst. Som barn og ungdom flyttet familien hans mye, noe som førte til at han ikke rakk å finne tilhørighet på de nye stedene. Dette ledet ofte til konflikter hvor han måtte forsvare seg. Selv om han var pastorsønn og ofte ble med på farens reiser, opplevede han som 14-åring å være i en fullstendig håpløs eksistenskrise, en ond sirkel av mobbing, slagsmål, angst, raseri og mareritt.

Ungdomstiden var turbulent.  Selv om han var engasjert i kristent speiderarbeid, ble kroppsbygging og den oppmerksomheten dette ga stadig viktigere, og han nådde så langt som andreplass  i det tyske mesterskapet i bodybuilding. Omtrent samtidig gikk livet i grus da han uten å ha lappen satte seg bak rattet og kjørte ned en kjenning rett utenfor egen stuedør. Uten forsikring ble det en dyr affære, og etter rettsak tok han imot tilbud om å jobbe som dørvakt for å betale gjelden. Utkasterjobben bød på mye slagsmål og krangler nesten hver kveld. Flere av kollegaene hans ble alvorlig skadet, og en gang sto det om hans eget liv også.

Han fortalte hvordan han ved et Guds mirakel unngikk å bli knivstukket.  Opplevelsen av å ha bli reddet fra den sikre død, fikk ham til å ville bli bedre kjent med nettopp sin redningsmann, Gud (kilder: Kornelius Novaks innlegg i bønneuka og «Det virkelige livet er tøft»)

Elevene fikk et eksemplar av boken «Det virkelige livet er tøft» som Kornelius har utgitt. Der kan du lese flere av historiene elevene fikk høre i tillegg til livshistoriene til seks andre av Kornelius venner som fikk livet totalt forandret etter de møtte Jesus.

Kornelius Novak taler til elevene